Golf
- beretning over mine eskapader på golfbanen
Aktuel handicap30,5

Historie

Startede med og spille golf den 1. januar 2006, hvor jeg efter et år på venteliste, kom ind som nybegynder(kanin) i Aalborg Golf Klub. Passer dog ikke 100 %, da jeg har spillet for sjov uden tilknytning til en golf klub et par år forinden. Vi havde overvejet og søge ind tidligere, men Aalborg har i mange år haft meget lang ventetid på og komme ind, så oprindeligt var planen at vi ville melde os ind i en klub hvor der ingen ventetid var. Heldigvis var de gået i Aalborg gang med og realisere en udvidelse af banen fra 18 til 27 huller, hvilket betød at de begyndte og tage ekstra mange medlemmer ind, det opdagede vi og skyndte os og komme på ventelisten. Aalborg er trods alt den golfbane der ligger nærmest, så det passede helt perfekt.

Når man starter som kanin, skal man først igennem en teoretisk og en praktisk uddannelse, med tilhørende prøve. Teorien bestod af to lektioner på 2-3 timer, med den afsluttende prøve lige efter 2. lektion, denne bestod jeg med 0 fejl. Den praktiske uddannelse, var 6 timer hos klubbens golf pro, efter disse blev vi sendt over i kaninklubben igen, hvor vi skulle lære og spille på bane. Når de mente man var klar kunne man få lov til og tage den endelige prøve, hvorefter man måtte spille på banen som man havde lyst til. Jeg blev godkendt til og spille på stor bane, midt i maj måned 2006.

Du kan følge med i hvad mit handicap på nuværende tidspunkt er, ved og finde boksen med handicap andet steds på siden.

Udstyr

Golfudstyr
Bag:Nike Xtreme Sport Sasquatch
Driver:Callaway ERC Fusion 10
Woods:Callaway ERC Fusion 3 + 5
Jern:Callaway 3-9, PW + SW
Lob wedge:Cleveland Tour Action 900
Putter:Odyssey Hot White
Handske:Ping M-Fit
Pitchfork:Callaway Hybrid Divot Tool

Golfudstyr

 

Højdepunkter

I dette afsnit vil jeg kort holde styr på de huller/slag, som jeg husker bedst fra sæsonen.

2006 sæsonen

På blot anden tur på golfbanen med kaninklubben lavede jeg på hul 3 en super birdie på et par 4 hul. Startede hullet med et fint drive på omkring 200m, hvilket efterlod omkring 160m til pinden. Herfra sendte jeg mit jern slag direkte mod pinden, så umiddelbart ud til at slaget måske ville blive for langt, men bolden slog ned få meter fra pinden og stoppede heldigvis ret hurtigt igen. Det efter følgende putt fik jeg holet for 3 slag. Hvilket stadig er min eneste birdie på et par 4 hul eller højere. Det var noget der gav godt på rundes score. Havde tre ekstra slag på det hul, så min par var altså 7. Det gav så lige 6 stableford point.

Nu vælter jeg mig ikke just i birdies, men der kom også en på klubbens nye hul 15 som på daværende tidspunkt var et par 3 på 124m. Tee slaget var et 6-jern, som slog ned omkring en meter fra hullet, puttet blev så sænket til en 2'er.

Vi var i Rold Skov Golfklub med mit arbejde, til en runde golf med andre kollegaer fra arbejde. På banens hul 14, som er et par 3 hul på 106m med en sø foran hullet. Valgte jeg og gå efter pinden, man skal jo have det sjovt. Bolden slog ned indenfor en meter fra pinden og trillede så en meter til halvanden væk fra pinden. Heldigvis var nerverne under kontrol og puttet blev holet for sæsonens tredie birdie :).

2007 sæsonen

Under den 1. runde i 2007 sæsonnen på hjemmebanen, blev det til årets første birdie. Det skete på klubbens hul 10, som er et 348m par 4. Efter et ikke specielt langt drive, var vel under 200m, var der godt 165-170m til forkanten af green. Valgte mit 5-jern, som jeg slog så det landende kort af green, herfra trillede den hele veje ind på green og over i bagkanten, hvor flaget stod, alt jeg skulle gøre for og sikre min birdie var og hole et putt på en meters penge.

Statistik

Vælg år:
ResultAntalAntal HCP
Condor (-4)01
Albatross (-3)05
Eagle (-2)020
Birdie (-1)492
Par2295
Bogey (+1)9574
Double-bogey (+2)100112
Triple-bogey (+3)760
Quadruple-bogey (+4)930
Pentuple-bogey (+5)90

Hvordan tabellen til højre skal læses:
Den første kolonne viser hvordan scoren på et spillet hul, er i forhold til hullets par. Når man spiller Stableford, kan man sige der er to par pr. hul. Det par som hullet har i slag spil, fx et par 3. Men der er også et Stableford par, som varierer afhængigt af hvor god/dårlig man er. Da man så har x antal ekstra slag på hullet. I Stableford er hullets par altså hullets rigtige par plus antal ekstra slag tildelt ud fra spillerens handicap. Så på et par 3 hul, hvor man har 2 ekstra slag, er Stableford par altså 3 + 2 = 5 slag.
Kolonnen antal er i forhold til hullets rigtige par, og også det mest interessante.
Kolonnen Antal HCP er scoren i forhold til Stableford par. Også der for det er lykkedes mig og lave en -4 på et hul. Lavede en 3'er på et par 4 hul hvor jeg havde 3 ekstra slag, hvilket gav et Stableford par på 7.